Китайските военни започнаха изпитанията на корабна бойна лазерна инсталация. Уеб изданието

...
Китайските военни започнаха изпитанията на корабна бойна лазерна инсталация. Уеб изданието
Коментари Харесай

Китай започна тестовете на корабен боен лазер

Китайските военни започнаха тестванията на корабна бойна лазерна апаратура. Уеб изданието Jane’s заяви, че  бойният лазер ще бъде употребен от бреговата мобилна система за противовъздушна защита . Кратък репортаж за бойния лазер бе показан и от китайския ефирен канал CCTV.

Към сегашен ден с създаването на лазерно оръжие се занимават няколко страни. Интересът към бойните лазери е огромен, тъй като неговото главно предимство е, че не се постанова носенето на амуниции за него – излъчвателят може да стреля непрестанно, до момента в който има сила за него. Освен това един изстрел с бойния лазер е няколко пъти по-евтин от цената на изстрела от артилерийско оръдие.



Китайският военен лазер от репортажа е конфигуриран върху колесна платформа, съпровождана от още един елемент – вероятно преносимия генератор на електрическа сила. Самата лазерна система с изключение на главния излъчвателен модул е оборудвана и с уреди за премерване на дистанцията и съпровождане на задачата.

Предполага се, че китайският военен лазер може да поразява въздушни цели на разстояние до 5 км. Изданието The Maritime Executive означи, че лазерната апаратура на Китай припомня на американската LaWS, употребена в някои десантни кораби.

LaWS може да унищожава безпилотните летателни апарати и да заслепява другите системи за наблюдаване и прицелване. Мощността на американския твърдотелен военен лазер е 33 KW.

 

kaldata.com

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР